Sword Art Online - Recenze

30.03.2013 20:19

 

Úvod

 Takže začneme Příběhem. O čem vůbec SAO je? No je to o Kazutovi, který si koupil novou virtuální MMORPG hru - Sword Art Online. Při hraní zjistí, že se nemůže odhlásit a ještě něco - když umře ve hře umře i v reálu... Ze se může odhlásit jen po jejím dokončení. Při tomto dobrodružství získává spousta známostí a vyzradím, jeho lásku - Asunu. Příběh plný bojů, expů a tak dále.

Nejspíš vám to připadá velmi zajímavý a říkáte si: „Jo na to se musím podívat!“ Tím vás musím zklamat, tohle anime není tak dobré, jak se na první pohled zdá; nenechte se zmást.

Malá ukázka: https://www.youtube.com/watch?v=HMur5xVrln0

Základní informace

Počet dílů: 25 + menší ova

Rok vydání:

2012

Animace: A1 Pictures

Žánry:

Boj s meči, Dobrodružné, Fantasy, Romantika, Akce, Virtuální realita, RPG

 

 

Postavy - 2/10

 Takže si hezky popořadě představíme hlavní postavy + pár vedlejších.

Kirigaya Kazuto (Kirito)

Hlavní hrdina, nezranitelný, všemocný…  Dá se říct skoro neporazitelný. Obětavý, hodný… No uplně dokonalá postavy. Jeho nikdy nic nezastaví, to on všechny zachrání. Nemusím rozepisovat, myslím si, že tohle bohatě stačí. Ve hře je pod jménem Kirito.

Yuuki Asuna (Asuna)

 Od začátku docela nedořešený a deformovaný charakter. Představila se nám jako poměrně zajímavá, silná dívka, aby pak najednou byla deformovaná na nelogicky uvažující kus masa, za který se musí rozhodovat a je závislá na Kiritovi. Tomu všemu vůbec nepřidává situace, kdy je ''unsena'' a její chování je opravdu na té nejnižší možné úrovni. Stává se z ní jen obyčejný objekt, který musí někdo zaschránit, protože to nedokáže sama. Je to docela škoda vzhledem k tomu, jak nadějná na začátku byla a jaký nemožný paskvil se z ní stal.

Kirigaya Suguha (Leafa)

 Ubrečená, lpící dívka na svém bratranci Kazutovi. Bezmezně ho miluje. Nebyla moc silná, i když často kolem sebe mlátila. Snažila se mu pomoct a vlastně ani neměla vlastní názor. Nějakým zázrakem se však postaví na nohy a pomůže mu…

 Autoři si asi nedali moc práce s vymýšlení její osobnosti.


Yui

 Malá roztomilá holčička, která je vlastně programem. Nějakým zvláštním způsobem získá city. Pro zajímovost Kirito a Asuna ji budou považovat za svou dcerku. Proč to už radši nebudu říkat…


Ryoutarou Tsuboi (Klein)

 Myslím si, že tahle postava z těch všech byla nejlepší. Vtipálek často zlepšoval celou atmosféru. Jediná škoda, autoři jeho charakter vůbec nevyužili a to zezačátku si ho dost lidí oblíbilo. No je to jedna z vedlejších postav.

Sugou Noboyuki (Oberon)

 

 Naše nejzajímavější postava a to doopravdy!  Úchyl a asi jeho IQ není moc vysoké…  Jeho nejlepší akce byla v 24 epizodě, kde se pomátl a i někoho znásilnil ( nebo to tak aspoň vypadalo).

 Autorům se asi dařilo, tuhle postavu budete nenávidět od začátku do konce…  

 Nejdříve se nám představí v nemocnci, kde polovinu svého plánu vyzradí Kiritovi, což asi nevadí; příběh jede dál. Je úplně posedlý Asunou. Uvěznil ji, jak nějakýho ptáka v kleci a kvůli jeho velké lásce k jejím vlasům si dá tu práci, aby její vůni přenesl do hry. Neustále ji obtěžuje, osahává a očichává její vlasy. Asuna se od něj nechá obtěžovat, maximálně řekne, ať přestane. Také je to postava, možná i jediná, k níž si vytvoříte silný vztah, bohužel negativní…  

Celkově: Postavy měli už rovnou předepsaný, co mají nemají udělat… Dalo se to jednoduše předvídat až na Sugoa.

Hudba 7/10

Ta to celý zachraňovala. Nebyla špatná, přišla mi skvělá, nádherně doplňovala anime. Sao Theme: https://www.youtube.com/watch?v=M_bm8rKwWes

Animace 9/10

Velmi dobrá, efekty, boje… No nádhera.

Příběh 4/10

Slabý... Ale v jiných rukou by třeba dopadl lépe... 

Schrnutí

+hudba

+animace

+náplň anime

-předvídatelný děj

-nepromyšlený charaktery

-zpracování

-záporáci

 No, mohlo to být velmi dobré dílo, jenže to rozhodně není. Ani celá náplň není tak úplně originální. Virtuální realita se objevila už dřív, a to v anime Hack, který je mnohem zajímavější anime. Pokud jste tohle zhlédli, víte, o čem mluvím, pokud ne říkám vám rovnou, tohle anime vás moc nepřekvapí, nečekejte od toho moc. Mnoho lidí říká, že od 12. dílu už to za nic nestojí. Hodlám si ale říct, že by bylo lepší, kdyby to skončilo tím 12. dílem.

Tak to je tak ode mě všechno, piště nápady, názory... Budu ráda :). Vaše Eraya :)

Diskusní téma: Sword Art Online - Recenze

salomon xa pro 3d ultra 2 https://www.ld6.net/

MichaelBora | 14.10.2014


ubohá recenze od někoho, kdo to viděl v rychlíku

radazx | 19.03.2014

Autorovi vřele doporučuji to shlédnout ještě jednou a neplácat píčoviny. Celé mi to připadá, jako kdyby to psala závěrečná záporná postava - Oberon. Otravný otrapa, který se, byť za cenu sebezesměšnění před značným množstvím lidí, snaží upoutat pozornost. Je fakt, že závěrečné díly již měly poněkud slabší scénář. Přesto, první polovina byla velmi zdařilá, ikdyž by se nějaké mouchy našly. Kirito a možná i někteří diváci pochopili, že cesta je důležitější než cíl. Určo jsou tu pro pozornější i další zajímavá poučení. V online hře se skutečně projevuje charakter člověka. Rád bych si po letech zase zahrál, ale ne něco až tak hardcore : ) Škoda že autoři přidali druhou hru, místo toho, aby více rozvinuli tu první část. Animace, hudba, děj, postavy, emoce, určitě to mohlo být lepší, ale přiznejme si, nic lepšího na srovnání není, takže to bylo moc fajn 8,5/10

SAO

Ellie-chan | 13.09.2013

No, každému se líbí něco jiného. Já třeba tohle anime zbožňuju, příběh se mi líbí a postavy mi taky přijdou skvělé:) Hack jsem viděla, ale SAO se mě osobně líbí rozhodně víc. Ale jak říkám, každý má jiný názor:)

Přidat nový příspěvek